Jag är Maria Wetterstrand, VD för Miltton Europe i Bryssel, hållbarhetskonsult, public affairs-konsult och samhällsdebattör, tidigare språkrör för Miljöpartiet. Du kan nå mig för bokningar som talare eller moderator via promotormedia.se och för konsultuppdrag via miltton.com! Vi hörs!

Hufvudstadsbladet den 11 februari 2014

Hellre dragqueens än Putin

OS. Och melodifestivalen. Hemma i grannlandet Sverige är detta de stora "snackisarna" just nu.

Melodifestivalen är tävlingen ni kallar UMK där vi väljer vilken låt Sverige ska skicka till Eurovision Song Contest. Fem deltävlingar, därefter den stora finalen inför tiotusentals åskådare och med runt två miljoner telefonröster – ja, den visas ju på YLE fem också. Det är kvällstidningslöpsedlar i dagar kring varje deltävling. Om du inte gillar melodifestivalen gör du bäst i att hålla dig borta från sociala medier de här lördagkvällarna, diskussionerna handlar inte om något annat.

Läs vidare ...

Det är väljarna, inte partierna, som ska välja sina företrädare

Vintern före ett val är svensk politiks sämsta tid. Då fastställs listorna inför valet och jag hatar det.

Väljaren går till vallokalen, tar en valsedel, kryssar kanske ett namn och lämnar in sin röst. Men hur hamnade personerna på listan? Vilka är de? Och vem bestämde rangordningen?

Läs vidare ...

Sydsvenska Dagbladet den 13 januari 2014

Det finns skolor som klarar det

Återigen har skolministern lagt pilen för bågen och skjuter ett skott långt vid sidan av målet. Fler obligatoriska skolår! Då minsann, då blir allt bra.

Ett svenskt läsår i skolan omfattar som mest 190 skoldagar. 1710 dagar på nio år. Max åtta timmar per dag, utom i ettan och tvåan då det är max sex timmar. Lärarna har alltså 12920 timmar på sig att lära våra barn att tillfredsställande läsa, skriva och räkna samt andra färdigheter innan de går ut grundskolan. Är problemet tidsbrist? Jag är skeptisk.

Läs vidare ...

Sydsvenska Dagbladet den 23 december 2013

"Tänk om vi kunde bryta mönstren lite oftare"

Biljardspelet snooker är ett allvarligt spel. Spelarna är uppklädda i kostymbyxor, skjorta, väst och fluga. Vissa spelare rör knappt en min under en hel match. Deras stolar står i varsitt hörn och där sitter de på respektfullt avstånd när den andra spelar. Om de talar till varandra är det lågmält och officiellt, något som har med det aktuella spelläget att göra. Därför var det många som höjde på ögonbrynen i matchen mellan Judd Trump och Mark Allen i fjärde omgången av UK championship, en av årets största turneringar.

Läs vidare ...

Äldre artiklar

« Föregående | 1 | 2 | 3 |  4  | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | Nästa »
Böcker

Omstartskommissionen

På uppdrag av Stockholms handelskammare har Maria tillsammans med ett antal andra experter skrivit ned sina tankar om hur Sverige bäst kan omstarta ekonomin efter pandemin, med fokus på klimat och miljö. Genom att satsa rätt nu byggs Sverige starkare för framtiden. Boken kan laddas ner hos Stockholms handelskammare

Debatt

Om ordet ”måste” och företagens hållbarhetsarbete

Jag fick en gång tipset av en ledarskapscoach att sluta använda ordet ”måste” när det gäller mig själv och min egen utveckling. Tanken bakom tipset är att måsten känns negativa och skapar stress. Att istället använda ord som ”vill” eller ”ska” skapar en känsla av egenmakt och hjälper oss därför att känna kraft i det vi gör. 


 Webbplatsen ligger i framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.5.4