Böcker och publikationer

Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor

Maria Wetterstrands senaste bok, utgiven sommaren 2014, där hon tillsammans med medförfattaren Gabriel Liljenström ger svar på över hundra frågor som rör ämnet miljö. Boken är informativ, men samtidigt lättläst och lättsam. Langenskiölds förlag

Boken finns att beställa hos alla de vanliga webbokhandlarna.

 

 

 

 

 

 

 

Den nya gröna vågen

Wetterstrands första egna bok handlar om goda exempel på miljöområdet och människorna eller företagen bakom dem. Om hur en tjänsteman på den fackliga organisationen TCO drev fram världens ledande miljömärkning av datorer. Om hur bilpooler och hemkörning av matkassar är på väg att göra livet enklare för sällan-bilisterna i storstaden. Om varför så många fler cyklar i Köpenhamn. Helt enkelt en motbild mot domedagsprofeterna som tror att inspiration bara kan komma ur rädsla.

 

Enkel biljett

Boken är en antologi om hur det är att som svensk försöka finna sig till rätta i att leva i Finland. Tillsammans med ett antal medförfattare beskriver Wetterstrand sina första intryck av Finland och vilka skillnader hon upplever mellan de två länderna, inte minst när det gäller det politiska klimatet.

Beställ eller läs mer om Enkel biljett hos det finländska förlaget Söderströms

 

 

Med andan i halsen

En antologi om innovationsanda och industrikultur, utgiven av Teknikföretagen. Wetterstrand skriver tillsammans med flera kända debattörer om sin syn på hur innovationer och ny teknik kan bidra till att lösa miljöproblem – och om politikens roll för att få saker att hända.

Beställ eller ladda ner rapporten från Teknikföretagen

 

 


Fiskesubventioner och andra bottennapp

Visste du att dina skattepengar går till att subventionera ren miljöförstöring? I den här rapporten går Wetterstrand och hennes medförfattare Mattias Svensson igenom nio flagranta exempel på hur miljöförstörande verksamheter stöttas av samhället med direkta och indirekta subventioner. Rapporten är lite förvånande utgiven hos Timbro.

Beställ eller ladda ner rapporten från Timbro

Böcker

Vad är miljö och 100 andra jätteviktiga frågor 

Maria Wetterstrand och medförfattaren Gabriel Liljenström ger svar på 100 av de viktigaste frågorna om ämnet miljö. Langenskiölds förlag 2014

Debatt

Ingen kan garantera evig tillväxt

Den ekonomiska krisen har gjort att flera sydeuropeiska länder haft en minskande bruttonationalprodukt under några av de senaste åren. I kölvattnet av denna negativa ekonomiska tillväxt ser vi förfärliga sociala konsekvenser. Ungdomsarbetslösheten är skyhög, fattigdom breder ut sig, välfärden försämras och människor som trott sig ha ett tryggt liv har tvingats lämna hus och hem.

Att i det läget lyfta fram behovet av tillväxtkritik kan tyckas något udda.
.


 Webbplatsen ligger i framkant och drivs av SpaceLoops CMS v.3.5.4